İlaçlarımı Nasıl Saklarım?

İlaçlarımı Nasıl Saklarım?
Kutusunun üzerinde “soğukta saklayınız” yazmıyorsa ya da eczacınız buzdolabında saklamanızı önermediyse, ilaçlarınızı güneş görmeyen, kuru, serin ve rutubetsiz oda ısısındaki bir yerde saklayın. Kutunun ya da şişenin ağzını sıkıca kapatın. Bir ilaç dolabını hiçbir zaman, daima rutubetli ve sıcak olabilen banyonuza koymayın.
Tüm ilaçların kapaklarını iyice kapatın. İlacınızı kendi kutusunda, şişesinde veya tüpünde saklayın. Bu, talimatların elinizin altında olmasını sağlar ve yanlış ilaç kullanmanızı engeller. İlaçlarınızı güvenli, küçük çocukların ve hayvanların göremeyeceği ve ulaşamayacağı yerlerde saklayın. Bu, ilaç kazalarını önler.
İlaçlarınızı kesinlikle güneş gören bir odaya koymayın, otomobilde, kalorifer petekleri üstünde bulundurmayın. Özellikle yaz aylarında kapalı bir otomobilde bırakılmış ilaçların kullanılması, otomobil içindeki çok yüksek derecedeki ısıya maruz kalmış olmaları nedeniyle uygun değildir.
Göz, kulak ve burun damlalarının açıldıktan sonraki kullanım süresi 15 gündür. Bu süre sonrasında bu ilaçların içinde bakteri üreyebilir ve bu size yarardan çok zarar getirir.
Soğukta saklanması gereken ilaçlar size eczacınız tarafından bir buz torbası içinde verilecektir. Gideceğiniz yerin uzaklığını eczacınıza söyleyerek buz miktarının iyi ayarlanmasını sağlayın.
İlaçlarınızı kullanma süresinin sonuna kadar kullanabilirsiniz. Kullanma süresinin sonuna yaklaşmış bir ilaç bayat değildir. Bu tarihe kadar güvenle kullanılabilir. Ancak kullanma süresi geçen ilaçları kullanmamalısınız. Bu süre ilaçlar üzerinde yapılan birçok test sonucunda belirlenmiştir. Düzenli olarak evinizdeki ecza dolabınızı kontrol ederek, kullanma süreleri biten eski ilaçları küçük çocukların ve hayvanların açamayacağı bir şekilde yok edin. Eğer bölgenizde atık ilaçlar eczaneler tarafından toplanıyorsa, eczaneye götürün. Böylece, çevrenin ve çocuklarımızın sağlığının korunmasına katkıda bulunmuş olacaksınız.